top of page
Пошук
  • LvivHR Solutions

Як працюють HR-и? Будні 4 спеціалістів

Робочий день HR-а — це не про доставлення печива в офіс, організацію корпоративів для працівників чи запаковування подарунків. На жаль, так часто думають колеги та друзі ейчара, які бачать лише крихітну частину виконаного.


Сучасний HR — це багатогранний, мультизадачний спеціаліст, поміркований дипломат, аналітик, а іноді психолог та бухгалтер.


Щоб не бути голослівними, ми вирішили з’ясувати, як виглядає робочий день у чотирьох тренерок курсів LHRS.


HR-директорка ПРОФІЦЕНТРУ КВІТКА Ясміна Ільницька розповідає: “Зазвичай мій робочий день починається ще вдома. Я відкриваю свій календар і дивлюся, які зустрічі мене чекають. Цю інформацію ніколи не тримаю в голові — вона мусить бути занотованою.


По дорозі на роботу, в телефонному режимі, вирішую запити від працівників. На роботі я вмикаю корпоративний портал, читаю пошту та переглядаю завдання. Зазвичай у мене розпланований наперед тиждень.


Перша частина дня — зустрічі з працівниками, керівниками, директорами та підрядниками. Друга половина — присвячена складним задачам та проєктам: бюджетуванню системи навчання працівників, системі мотивації, організації роботи відділів, автоматизації процесів. Майже завжди я беру ноутбук додому і допрацьовую.


Я дуже люблю свою роботу, тому в мене немає такого поняття, як “work and life balance”. Іноді, коли я працюю над об’ємним проєктом, можу на 7 ранку приїхати в офіс та працювати над ним ще до початку робочого дня.”



Засновниця LHRS Оксана Щур-Шахова ділиться подробицями своїх буднів: “Графік моєї роботи — це все, що записано у календарі. Всі зустрічі з працівниками, керівниками, клієнтами обов’язково мусять бути чітко спланованими. Зараз ключове завдання — розробка ейчар-процесів для компаній. Тому частину дня я присвячую цьому завданню, а частину комунікації.


Я можу о 8 ранку відповідати на робочі питання або до 10 вечора працювати. Думаю, що в базових ейчарів робочий день внормований, однак мій — ні. Тому вихідні та будні — досить відносна для мене річ.”



Власним досвідом ділиться PO Business Partner в ІТ-компанії Inoxoft Оксана Мотлюк: “Понад 8 років я працюю у сфері HR. Раніше була на позиці HR Manager в Eleks, де поєднувала ролі People Partner та Business Partner. Ми з командою одночасно працювали як безпосередньо з працівниками, командами, так і з керівниками цих команд. Зокрема, брали участь в performance management працівників, оцінювали їхню мотивацію, рівень професійного вигорання, soft skills, організовували командні активності. Крім того, ми мали справу з аналітикою. Вимірювали безліч показників, висували та перевіряли гіпотези, подавали пропозиції для вдосконалення. Найважливіше у цій ролі — оперувати мовою фактів та цифр, адже нею спілкуються власники та топменеджмент компанії.


З листопада я працюю в молодій компанії Inoxoft на ролі Business Partner. Тісно працюю з менеджерами в контексті роботи з командою, ділюсь досвідом та кращими практиками, проговорю разом з командою мотивацію працівників, можливі ризики та складаємо на цій основі превентивні плани роботи.


Зараз фокус моєї компанії спрямований на оптимізацію та побудову нових процесів, наприклад, онбордингу та офбордингу. Для нас важливо сформувати процеси, які б прописували не лише роль HR-відділу, а ролі кожного департаменту, згладжували слабкі місця, зокрема на перетині обов’язків.”



Senior Employee Relations Specialist в ELEKS Оксана Малай розповідає про свій робочий день в ІТ: “Я прокидаюся о 7 ранку, готую сніданок, чоловік опісля їде на роботу, а я ще пів години читаю книжку. Далі мій робочий день починається з перевірки корпоративних месенджерів й продовжується запланованою роботою, зустрічами. Протягом тижня ми маємо три мітинги з командою — планування, синхронізація та підсумки. Від зустрічі до зустрічі ми самостійно організовуємо свій час та тривалість робочого дня.


Я працюю у внутрішніх комунікаціях, на посаді Senior Employee Relations Specialist. Протягом дня надсилаю листи, інформую про внутрішні політики, допомагаю їх прописувати. Саме зараз описую новий підхід до спорту в компанії, який змінився у зв’язку з карантином.


До початку пандемії моя робота здебільшого передбачала підготовку до офлайн заходів, закупівлі корпоративних подарунків, та інші великі тимчасові проєкти, як, наприклад, розробка та друк 3D моделей львівських пам'яток архітектури для незрячих.


Крім цього, паралельно є ще кілька проєктів, як от підготовка до Міжнародного дня захисту дітей, який ми минулого року продовжили на місяць і провели повністю онлайн з офлайн подарунками.


2020 рік був викликом для нас. Раніше багато речей ми зосереджували в офлайн заходах, та через COVID-19, нам довелося змінювати підхід та переходити в онлайн. Фактично, в режимі реального часу ми вчилися на власних помилках, тестувати, що подобається людям, а що ні. Тож моя робота тримається на трьох китах: різних видах комунікацій, організації подій, підтримці культури та духу компанії навіть онлайн.


Крім того, мій департамент займається формуванням бренду роботодавця, що впливає на наших спеціалістів, потенційних кандидатів і клієнтів. Ми тісно співпрацюємо з рекрутерами та ейчарами ELEKS, допомагаючи формувати імідж компанії на ринку, а також створювати публікації в ЗМІ та соцмережах.”


Робочі дні в HR-спеціаліста є різними, залежно від галузі, в якій він працює, специфіки роботи та поставлених завдань, але об’єм його обов’язків завжди насичений та різноманітний. Хоч й досі існує міф про те, що HR = доставляння печива в офіс, та, на щастя, він розвіюється і відходить у минуле.





92 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Userpic 1.png
bottom of page