top of page
Пошук
  • Lviv HR Solutions

Як HR-процеси розвивають команду — досвід керівниці Voger Design Наталії Гери

Як HR-процеси допомагають вирощувати лідерів у команді і спрощують життя - досвідом ділиться керівниця Voger Design Наталія Гера.


Про себе


Я керівник своєї дизайн-студії Voger Design. Ми робимо графічні інтерфейси для аудіоіндустрії.


Дизайн - це продаж авторського бачення. У моєму випадку це авторське бачення мого чоловіка. Але на баченні однієї людини компанію не побудуєш, тому потрібно розвивати навички всіх працівників. Оскільки вся команда працює віддалено, процеси налагоджувати дуже складно - не вистачало глобального розуміння, як краще працювати з командою, як її розвивати. Мені потрібна була внутрішня впевненість, що команда зможе самостійно працювати. Я вирішила, що це найкраще робити саме завдяки знанням HR-процесів. Паралельно я пропрацьовувала бізнес-процеси.


Про роботу


До Lviv HR Solutions мене привело розуміння того, що потрібно розвивати команду і це дасть розвиток студії. Я звернулась до них по аутсорс-послуги ейчара. Хотіла, щоб вони допомогли налагодити процеси в компанії.


Із спеціалістами з Lviv HR Solutions ми змогли налагодити такі процеси:

  • ввели компетенції;

  • провели опитування людей щодо їхніх цінностей і мотивації.


Ці два аспекти дуже мені допомогли. Опитування щодо мотивації і цінностей допомогли мені зрозуміти, чи правильних людей я брала на роботу. Адже процес найму на віддалену роботу не дозволяє провести очну співбесіду. А без неї складно зрозуміти нюанси особистості людини. Опитування допомогло прояснити ситуацію з тим, як побудувати ефективну систему мотивації. Компетенції стали для мене базою, на якій я провела оцінку працівників. Після цього кожен працівник отримав рекомендації щодо розвитку відповідних компетенцій на наступний рік.


Імплементувати ці моменти в роботу фізично я змогла десь за три місяці. І три квартали коригувала все в процесі роботи. У мене був план все зробити за рік - так і вийшло.


Також від співпраці з ейчарами я помітила два цікаві побічні ефекти.

Перший - коли запускаєш зміни, зрушуєш людей з місця, то потім легше вводити нові процеси. працівники розуміють, що зміни будуть постійно, і це нормально. Адже будь-які зміни - це завжди на краще. Вони як сильна вода - зачіпають каміння і так все, що ховалось під ним, випливає на поверхню.

Другий - люди стали більш ініціативними. Вони зрозуміли, що їх оцінюють і ці критерії зафіксовані. У працівників з’явилась система координат, а коли вона є - людям є на що опиратись в роботі. Вони розуміють, де компанія і куди все рухається. Це стало помітно навіть на пасивних співробітниках - вони зрозуміли, де і що недопрацьовують.


Особисті зміни


Тепер у мене є критерії, згідно з якими я можу звільнити чи найняти співробітника. Раніше цього не було. Мапа компетенцій значно спростила процес добору персоналу.

Також я отримала можливість відкрито говорити людям про недоліки їхньої роботи. раніше це було важче, бо не було системи оцінки і судження про роботу виглядали як моя власна вигадка.


Ще я отримала загальне уявлення про ейчар-сферу. У мене з’явилась внутрішня система координат, тепер я знаю, які є інструменти, ресурси і що я можу з цього використати для себе.


Що далі?


Разом з Lviv HR Solutions ми будемо пропрацьовувати посадові інструкції. Доробимо всі бізнес-процеси, систематизуємо дані і на базі цього зробимо інструкції. Будемо продовжувати опитування по мотивації. Також завдяки HR Solutions я знайшла нового працівника.

Ще я планую вивчити роль керівника-ейчара, бо хочу вирощувати лідерів - людей, які у своїй частині роботи будуть головними. Наприклад, головний по дизайну чи по технологіях. Зараз у мене невелика команда, але якщо я захочу, наприклад, вийти в декрет, то мені потрібні лідери, які зможуть виконувати глобальні задачі.

Також у невеликій команді людина може зростати або по софт-скілам або по хард-скілам. Працівників потрібно розвивати і так, і так. Інакше є ризик, що людина занудиться працювати на одному місці довгий час.



334 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Userpic 1.png
bottom of page