top of page
Пошук
  • LvivHR Solutions

Як шукати Senior-кандидата: Три правила Галини Цвіркун

Пошуки необхідних кандидатів на вакантні місця у компанію іноді схожі на квест для HR-а та рекрутера. Особливо, коли мова йде про експертів високого рівня – Senior.


Своїми правилами хедхантінгу та джерелами пошуку поділилася Галина Цвіркун – тренерка базового курсу HR New Generation LHRS; CHRO міжнародного холдингу Meest; спеціалістка з 15-річним досвідом рекрутингу в поштовій логістиці, фінансовій, банківській, виробничій та FMCG сферах. Географічно її робота охоплює Україну, Європу, США та Канаду.


Галина Цвіркун розповідає: “Розрізняють активний та пасивний пошук. Джерела для кожного відрізняються.


Для масового рекрутингу основними є job-сайти та соцмережі: Facebook, Telegram, Instagram. Для ІТ-вакансій використовуємо спеціалізовані ІТ-джерела: Linkedin, Dou, Djinni. Топкандидатів шукаємо за допомогою нетворкінгу, за рекомендаціями, через executive search та хедхантінг. Однак, не все так просто. Щоб успішно скористатися останнім методом, потрібна плідна підготовка.


Правило №1 – зацікавте потенційного кандидата з перших 15 секунд. Для цього заздалегідь визначте його чи її мотивацію, чітко опишіть переваги компанії, яку представляєте, перспективи росту та інші круті можливості.


Правило №2 – швидко скануйте та аналізуйте профіль кандидата. Застосовуйте метод "Контрасту можливостей", щоб можна було чітко сформувати різницю двох місць праці: компанії кандидата та вашої. Напрацьовуйте уміння роботи з запереченнями.


Правило №3 – не будьте занадто нав'язливими. Навіть у разі негативної відповіді, закінчуйте на позитивній ноті та зберігайте контакт з цією людиною.”


Бажаєте перейняти теорію, актуальні професійні уміння в рекрутингу від прогресивних професіоналів? Тоді чекаємо на базовому курсі HR New Generation від LHRS.


49 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Userpic 1.png
bottom of page