top of page
Пошук
  • LvivHR Solutions

Стратегічна сесія: що це та як успішно провести

Оновлено: 2 лист. 2022 р.

Безліч малих та великих компаній проводять стратегічні сесії: самостійно або з допомогою професіоналів. Чим є такі сесії? Це просто тренд чи реальний інструмент для успішного розвитку бізнесу?



На ці та інші питання, пов’язані зі стратегічними сесіями, відповіла Оксана Шахова — founder, co-owner LHRS, професійна психологиня та бізнес-тренерка.


Почнімо з базового. Що таке стратегічна сесія?

Стратегічна сесія — це розробка стратегії розвитку компанії на певний період: пів року, рік, п’ять чи десять. Все своє життя бізнес рухається по двох векторах: стратегія та тактика. Перше визначає куди ми прямуємо, а друге як. Це дозволяє розвиватись швидкими кроками, не втрачаючи час на непотрібні помилки. Для динамічного руху важливими є стратегічні сесії — зустрічі, під час яких розробляємо план на певний період.


— Як проходять стратегічні сесії з LHRS?

— Перед стратегічною сесією ми зустрічаємось з власником та дізнаємось його очікування; з’ясовуємо питання, які потрібно розв’язати; аналізуємо та підбираємо дієві інструменти.


Всі запити індивідуальні. Іноді будуємо план розвитку на 5-10 років, інколи працюємо над цінностями компанії або ребрендингом. Щиро кажучи, не буває однієї й такої ж стратегічної сесії — всі вони унікальні та мають індивідуальний підхід з нашого боку.


— З яких етапів складаються стратегічні сесії?

— Все починається з глибинного брифу з власником. Далі я кілька днів опрацьовую інформацію й згодом організовую стратегічну сесію. Підсумки зустрічі та чіткий план компанія отримує згодом.


— Як проходить зустріч на стратегічній сесії?

— Все залежить від запиту клієнта. В основному ми не просто модеруємо розмову, а застосовуємо інструменти, які допомагають всім мислити стратегічно. Іноді може скластись хибне враження, що стратегічна сесія = брейншторм. Насправді це складний підхід до побудови вектору розвитку.


— Який досвід допомагає вам проводити стратегічні сесії?

— Завдяки освіті психолога я глибоко аналізу людей та їхній бізнес. Через величезний досвід у HR-сфері знаю чітко, яких спеціалістів може не вистачати компанії. Я не лише бізнес-тренерка, а ще й власниця бізнесу, тож вмію мислити цифрами та зміщувати на них фокус інших людей. Я вже прожила цінний досвід і розумію, яким він може бути для компанії клієнта.


— Чи можливий супровід LHRS після стратегічної сесії?

— Так, можливий. Супровід — це регулярні зустрічі зі мною, під час яких власник або топменеджмент звітується про виконану роботу. Це можуть бути щоквартальні зустрічі, а може бути фінальний звіт, який перетікає у нову стратегічну сесію.


З досвіду скажу, що компанії, які беруть супровід завжди більш ефективні й втілюють 80-90% задач. Дуже цінно хоча б раз у три місяці переглянути ефективність.


— Чим цінні стратегічні сесії Lviv HR Solutions?

Ми завжди індивідуально підходимо до запиту клієнта з точки зору психології, цифр та бізнесу. Тому будуємо глибокі стратегічні сесії, які дають структуру, мотивацію та показують справжні можливості компанії.


Якщо бажаєте записатись на сесію LHRS — сконтактуйтесь з нами у комфортний спосіб.


За номером телефону:

+38 (067) 203 34 63 (Соломія)

+38 (097) 209 17 23 (Валерія)


Або через e-mail:

solutions@hrlviv.com


3 166 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Userpic 1.png
bottom of page