top of page
Пошук
  • Lviv HR Solutions

Від хобі до власної справи - досвід засновниці BeFun Ольги Венгер

Як знайти себе в івент-індустрії, які навички потрібні для успішної роботи, розповідає засновниця івент-агенції BeFun Ольга Венгер.


Про себе


Влаштовувати свята я любила з дитинства - у 6 років організувала день народження маминої сестри. Я написала сценарій, проставила таймінг - коли які страви подавати і хто говоритиме вітання. У школі та університеті організовувала різні заходи, та завжди вважала цеї своїм хобі.

Тому коли шукала себе і думала над майбутнім, не розглядала івент-індустрію як один із варіантів. Хоч рідні і сміялись - бо я завжди щось організовувала, планувала.

Після закінчення університету вступила до аспірантури, викладала в університеті економіку. Та весь час відчувала, що це не зовсім моє, тому вирішила змінити сферу діяльності. У лютому 2018 року я почала вчитись на курсах HR від Lviv HR Solutions. Знала, що часто в компаніях ейчари займаються також організацією подій, тому і захотіла спробувати. Після курсів почала працювати ейчаром, та через певний час зрозуміла, що хочу займатись тільки організацією подій.


Про навчання


Тоді я пішла на курс по івент-менеджменту. Він був дуже насичений і різноплановий, я не сподівалась отримати такий великий набір знань - від ораторської майстерності до чітких порад-структур з організації. Мені дуже сподобалось, що вів не один викладач - було круто слухати про різний досвід і враження від роботи. Важливим і цікавим було заняття, коли запросили спеціалістів різних сфер - рестораторів, відеографів, фотографів і т.д. У кожного з них було по 20 хвилин на розповідь - так ми вчились працювати з підрядниками, які потрібні івенторам.

Також я більше дізналась про бюджет - раніше багато що робила інтуїтивно. Інтуїція - це добре, але планування все ж краще. Тепер складаю бюджет наперед, маю чіткі плани. Для мене ще корисним було навчитись розподіляти відповідальність і обов’язки та займатись їхньою координацією. Щоб не звалювати все на себе і потім вмирати.


Чим приваблює івент-менеджмент?


Я люблю організовувати свята, приносити людям радість. Люблю планувати так, щоб все йшло за сценарієм. Коли вчилась на курсі для ейчарів, то ми там реалізували невеликий проєкт - організували фестиваль на території школи. Його відвідала понад тисяча людей, програма була дуже насичена. Тоді я відчувала - ось воно, те, що мені треба.

І коли закінчила курси івент-менеджменту, то разом із ще кількома дівчатами-випускницями вирішила заснувати свою справу. Тепер ми - івент-агенція BeFun. Організовуємо автоквести і квести на свята (дні народження, вечірки, тощо). Автоквести у нас тематичні - по фільмах, це наша фішка. Кілька разів проводили автоквест “Таксі” - там завдання були на логіку, серйозні. Ще робили фановий по мультику “Льодовиковий період” - тут вже було більше жартів, щоб подуркувати. Плануємо наступні автоквести в тематиці “Місія нездійсненна”. Коли організовуємо квести на дні народження, то насамперед запитуємо про вподобання дітей. Ми робили піратські, шпигунські квести, по майнкрафт та “Крижаному серцю”.

Поки організація квестів більше скидається на хобі чи стихійний підробіток, та ми працюємо над розвитком справи.


218 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Userpic 1.png
bottom of page