top of page
Пошук
  • LvivHR Solutions

People Partner та Business Partner: Чим відрізняються ці ролі HR в ІТ-сфері?

HR-спеціаліст в ІТ-сфері може обіймати різні ролі, які залежать від умінь та завдань. Тренерка LHRS, PO Business Partner в Inoxoft Оксана Мотлюк розповідає про People Partner та Business Partner, і їхню різницю.


“На початку моєї кар’єри, деякі компанії вважали, що HR = професійний психолог. Я ніколи не поділяла цю думку, так само й не вважаю, що аналітиками мусять бути всі ейчари. Все залежить від індивідуальних здібностей та особливостей людини, – наголошує Оксана.


People Partner більше часу спілкується з працівниками, не з топменеджерами чи керівниками відділів. Для таких позицій важливо вміти слухати, домовлятись, проявляти емпатію, володіти загальною інформацією про компанію. Навички емпатії, медіації, активного слухання в такій ролі набагато важливіші, ніж аналітичні здібності.


Ейчару в ролі Business Partner важко обійтися без аналітики. Коли ми хочемо переконати власників бізнесу в доцільності певних рішень, маємо оперувати цифрами. Подаючи інформацію без аналітичних даних, ми радше висуваємо власні гіпотези та висловлюємо думки, але точно не факти. Набагато легше доносити сенси, підкріплені даними, опитуваннями та аналітикою, а відтак й нести зміни через них.


Аналітика завжди допомагає показати ситуацію в ширшому ключі. Наприклад, якщо перед нами стоїть завдання зменшити плинність персоналу, для початку нам треба зрозуміти, а яка ж ця плинність зараз. Адже ми не можемо вплинути на те, чого не знаємо чи не розуміємо. Чим детальніше аналізуємо дані, тим краще бачимо різні фактори впливу, причини поточної ситуації. Відповідно розуміємо, на що можемо мати вплив.

Раз у рік HR-відділу варто проводити загальне опитування задоволеності та залученості всіх працівників компанії. Керівникам кожного відділу теж важливо мати статистику настроїв членів команди. Дуже дієвим для оцінки лояльності працівників є так званий NPS – запитання “Оцініть від 1 до 10, наскільки б ви порекомендували компанію друзям та колегам?”. Загалом, що б ви не вирішили аналізувати, важливо міряти одні й ті ж показники упродовж певного періоду — так найбільш помітні прогрес та зміни.”


Хочете працювати в ІТ-сфері? Приходьте на курс HR&Recruitment for IT Generation та робіть перший крок на зустріч перспективній роботі у високооплачуваній сфері.


491 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Userpic 1.png
bottom of page