top of page
Пошук
  • Lviv HR Solutions

HR як точка входу в ІТ-сферу

Як прийти в ІТ і працювати там з людьми, а не з кодом, з чого треба починати і куди рухатись далі - розповідає HR Generalist ІТProsteer Ірина Клейменова.


Про себе


Три роки тому я зрозуміла, що хочу працювати у сфері ІТ. Точкою входу вибрала для себе посаду HR. Спершу вирішила піти на базовий курс HR Generation. Вибирала між кількома навчальними програмами. Зупинилась на Lviv HR Solutions - їхня програма мені здавалась більшою, глибшою і загалом кращою, ніж у решти компаній.


Базовий курс дав мені основу. Такої бази не пропонувала жодна інша навчальна програма, які пропонують аналогічні курси. Там я отримала добре розуміння всіх ейчар-процесів, процесів рекрутингу тощо. Це об'ємна основа для ейчара, достатня, щоб починати роботу.


Десь через рік я повернулась до навчання - прийшла на курс ІТ HR. Туди йшла з ціллю отримати знання, які стосуються виключно ІТ-сфери. При виборі курсу зіграли роль особисті знайомства - я вже знала тренерів, тому вирішила продовжити навчатись у них. Прийшла на навчання вже з питаннями та проблемами, бо на той момент якраз працювала в ІТ. Я вже знала, що мені треба змінювати і розвивати процеси в компанії. І я мала чітке розуміння, що саме хочу забрати із собою з курсу. Я знайшла всі кейси, які мене тоді цікавили. На курсі було дуже багато практики, значно більше, ніж на базовому. Там я розвинула навики рекрутера. Весь мій процес рекрутингу, всі знайдені та найняті мною люди - завдяки дівчатам-тренерам. Зрозуміла і почала ставити HR-процеси в компанії - так, як це пропонували робити тренери, все працює зараз і вдосконалюється.


Що зробила у компанії після навчання:

  • прописала всі HR-процеси;

  • поставила процес рекрутингу та онбордингу;

  • змінила систему мотивації;

  • відмовились від кривих процесів оцінки персоналу - підійшли більш системно;

  • поставила процес оффбордигу - його в компанії не було взагалі, тепер працює.


Особистий розвиток


Оцінювати саму себе важко - краще зробити це з допомогою HR-аналітики. Після того, як я закінчила курс, ми в компанії почали робити оцінку ефективності, зокрема і моєї - і вона значно виросла. Швидший час закриття вакансій, зниження рівня ретеншину, тощо. Об’єктивні показники моєї роботи змінились в кращу сторону після того, як я закінчила курси. Без цієї потужної сучасної і корисної бази я б не змогла рухатися та розвиватися.

Я продовжую навчатись, щомісяця відвідую воркшопи та мітапи, у тому числі від LHRS.


195 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Userpic 1.png
bottom of page